Over VanVoorenSWS

Aangenaam, mijn naam is Jordy van Vooren. In 2019 heb ik VanVoorenSWS opgericht met de gedachte dat er nog veel waterzuiveringen zijn die in de basis goed werken, maar waar er een verbeteringsslag gemaakt kan worden. 

Na twee jaar de opleiding Chemie te hebben gevolgd, heb ik in 2011 mijn bachelor Aquatische Ecotechnologie behaald aan de Hogeschool Zeeland. Mijn afstudeerstage heb ik bij Waterschap Scheldestromen gelopen waar ik sinds 2016 ook werkzaam ben als Zuiveringstechnoloog. Het onderzoek wat ik heb gedaan betrof optimalisatie van de slibontwatering op rwzi Willem Annapolder. Vanaf dat moment wist ik dat ik niks anders meer wilde doen dan werken op en met waterzuiveringen. 

Direct na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken voor een milieutechnisch adviesbureau waar ik veel heb kunnen, en vooral mogen, leren over het totale vakgebied van waterzuiveringen. Het is namelijk niet alleen water wat gezuiverd moet worden, maar ook de behandeling van lucht (H2S verwijdering), slibverwerking en bijvoorbeeld biogasopwerking komen hier bij kijken. In deze periode heb ik ook mijn HTAZ (Hogere Techniek Afvalwaterzuivering) diploma via Wateropleidingen behaald. 

Na twee jaar ben ik voor een internationaal petrochemisch bedrijf gaan werken. Hier was ik werkzaam op het milieutechnisch laboratorium als analist van onder andere de waterzuivering, grondwaterzuiveringen, bodembemonstering en als rookgasanalist op de fabrieken. Ik kwam er al snel achter dat dit niet het werk was wat ik voor langere tijd wilde doen. Alsof het zo had moeten zijn, kwam er een vacature vrij voor de functie van Zuiveringstechnoloog bij Waterschap Scheldestromen waar ik een aantal jaar daarvoor mijn afstudeerstage had mogen lopen. Het voelde gelijk als thuis komen. Het waterschap heeft mij in de tijd ook de mogelijkheid gegeven om mijzelf verder te ontwikkelen door het volgen van een Master en door te groeien naar de functie van projectleider.

En nu ben ik dus, naast mijn vaste baan, begonnen als zelfstandig ondernemer. Om via Waterschap Scheldestromen te zorgen voor gezuiverd afvalwater en hierdoor maatschappelijk betrokken te zijn, vind ik een hele eer. Maar ik wil ook graag mijn kennis in zetten zodat ook bedrijven zo efficiĆ«nt mogelijk en tegen de laagste kosten hun bijdrage kunnen leveren aan het behoud van ons schone oppervlaktewater. 

Curriculum Vitae

Werkervaring

2020 - heden
Projectleider A Waterschap Scheldestromen te Middelburg, Nederland
Uitvoeren van renovaties en uitbreidingen van waterzuiveringtechnische installaties

2016 - 2020
Zuiveringstechnoloog Waterschap Scheldestromen te Middelburg, Nederland
Technologische begeleiding, optimalisatie en groot onderhoudsprojecten van rioolwaterzuiveringsinstallaties

2016
Analist Oil and Gas Dow Chemical Benelux b.v. te Terneuzen, Nederland
Analyseren van Amine-monsters afkomstig van olieraffinaderijen

2013- 2016
Ecologisch medewerker Dow Chemical Benelux b.v. te Terneuzen, Nederland
Laborant Ecologie (voor verschillende grond- en afvalwaterzuiveringen), NOx rookgasmetingen uitvoeren, bodem bemonsteringen

2011 - 2013
Zuiveringstechnoloog Colsen b.v. te Hulst, Nederland
Technologisch ontwerpen van waterzuiveringsinstallaties en technisch ontwerpen en beheren van pilotinstallaties

Opleidingen

2019 - heden
Master Projectmanagement aan Hogeschool Utrecht, Nederland

2012 - 2013
HTAZ (Hogere Techniek Afvalwaterzuivering) aan Wateropleidingen te Utrecht, Nederland

2007 - 2011
Bachelor of Water Management aan de Hogeschool Zeeland te
Vlissingen, Nederland

2005 - 2007
Bachelor of Chemistry aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen, Nederland (Propedeuse)

2000 - 2005
Zeldenrust Steelantcollege te Terneuzen, Nederland
HAVO profiel Natuur Techniek + Natuur Gezondheid

Cursussen

2018
Procesbewaking door microscopisch onderzoek, Wateropleidingen


2017
Process Control: Conventionele regelsystemen; PID-tuning, PAO Techniek en Management

2016
Grondstoffenfabriek, Wateropleidingen

2012 
VCA-VOL, Examenbureau VNL B.V.


Overige activiteiten

2018
Wetskills, Hangzhou en Shanghai, China
Wetskills is een organisatie gesteund door Dutch Water Authorities die Young-professionals en studenten van over de gehele wereld gedurende twee weken aan (locale) cases laat werken in een multiculturele werkgroep